Matematik

Bestemmelse af forskrift for parabel

09. december 2009 af kiall (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg har lidt problemer med hvordan jeg skal regne denne opgave, håber nogen vil hjælpe.

Opgaven er med brug hjælpemidler:

Grafen for en funktion f(x) er parabel, som skærer akserne i punkterne P(2,0) Q(8,0) og R(0,4)

a) Bestem en forskrift for f(x)


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. december 2009 af mathon

    f(x) = y = a(x-2)(x-8) = a(x2 - 10x + 16)

og  
    4 = a(0-2)(0-8)      hvoraf a beregnes


Svar #2
09. december 2009 af kiall (Slettet)

Okay tak for hjælpen


Skriv et svar til: Bestemmelse af forskrift for parabel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.