Kemi

Omregning af mikrogram/mL til mol/L

10. december 2009 af pølser (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg er igang med at skrive SRP og er støt ind i et problem.

Jeg har fået angivet en koncentration af NO_2^- i mikrogram/mL. Jeg skal udregne stofmængden af NO_2^-, og har derfor brug for først at finde koncentrationen i mol/L.

Håber der er nogen der kan hjælpe mig.


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. december 2009 af mathon

µg/mL = mg/L

M(NO2-) = 46,0 g/mol = 46000 mg/mol

c = n/V = (m/M)/V = m/(46000 mg/mol)/V           når m måles i mg og V måles i L


Svar #2
10. december 2009 af pølser (Slettet)

Hvor får jeg massen fra?


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. december 2009 af mathon

"Jeg har fået angivet en koncentration af NO_2^- i mikrogram/mL"


Skriv et svar til: Omregning af mikrogram/mL til mol/L

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.