Studievejledning

Psykologi på Århus Universitet, kvote 2

10. december 2009 af Jensm (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

jeg vil godt søge ind på psykologi på Århus universitet næste år så ville høre hvordan optagelsen i kvote 2 fungerer?

Jeg kommer fra København og er ikke god nok til at komme ind på kvote 1/2 på KU med et snit på 8,8 (ganget op, reelt er det 8.4) eller i sverige på Lund universitet. Helt konkret ville jeg høre om det eneste der tæller for kvote 2 på Århus universitet er de karakterer man har i de studierelaterede fag (dansk A, engelsk B, Historie B osv) eller om erhvervserfaring og andre studier også tæller med?

Spilder min tid på pædagogik studiet på Københavns universitet i håb om at det kan give mig adgang til kvote 2 på Århus Universitet til sommer. Derudover har jeg lavet alt det lort man skal lave for at gøre sig 'fortjent' til en plads, arbejde, rejse osv.
Men er kommet i tvivl om dette overhovedet tæller med i deres overvejelser eller om det udelukkende er karaktererne de forholder sig til (for så er jeg på skideren)?
Da jeg kommer fra KBH vil jeg nødigt søge ind på aalborg universitet da jeg også har lidt familie i århus.
Det er svært at orientere sig på AU's hjemmeside.
 

mvh.


Brugbart svar (2)

Svar #1
10. december 2009 af Freeclimber (Slettet)

Vi har flere på psyk. studiet i Aa der kommer fra Kbh ... Så er det jo bare at gøre op med sig selv hvor meget man i virkeligheden ønsker studiet, hvis man ikke har lyst til at gøre hvad man kan for det :) Held og lykke. Alternativt kan du tage din bachelor i Aa og så din kandidat i Århus, der er ingen krav om hvor man kan blive optaget eller ej.

Jeg har alt min familie i og omkring Århus og Silkeborg, men strukturen i Aa tiltaler mig langt mere!


Svar #2
10. december 2009 af Jensm (Slettet)

Jeg vil forfærdelig gerne flytte til Århus og læse Psykologi, det er et dejligt sted. Spørgsmålet er om jeg kan komme ind :/

Jeg tænkte at jeg nok kunne tage en bachelor på Aa og derefter en kandidat på Århus og så siger du man er sikret en plads?
Det eneste minus er bare at man forlader de mennesker man har delt studiet med i 3 år. men det kan jo blive nødvendigt.
Kom du selv ind på kvote 1?


Brugbart svar (2)

Svar #3
10. december 2009 af Freeclimber (Slettet)

Jeg kom ind på kvote 1 i år :) Jeg kan godt følge dig i din tankegang. På Aa snakker vi sammen med flere af dem fra 3. semester nu, og ved der er nogle af dem der har tænkt sig at holde fri efter deres bach. og så tage deres cand. sammen med os. Vennerne har de jo stadigvæk. Det skal så også siges, at vi som regel kun er på uni 3-4 gange om ugen, og det er fra 8-10, så det er begrænset hvad man har af socialt på UNI - medmindre man er i fredagsbaren ;) Derudover er det jo bare at aftale at mødes.. Det gør vi også semestrene immelem.. Nu kan jeg jo så kun tale positivt for AAU, men jeg ved at vi er før færdige med vores praktikperioder og klar før AU, så vi kommer før i køen når pladserne skal søges.. Hvilket du jo nok også kan gøre i Århus.

Nu siger du at du har familie i Århus, men det er da vel forhåbentlig ikke det der skal afgøre hvor du vil læse, da jeg (uden at kende dig) ikke går ud fra du har tænkt dig at tilbringe oceaner af tid med dem.. Men jeg kan jo kun tale for mig selv ;)

Alt dette forhindrer dig jo selvfølgelig ikke i at søge kvote 2 på AU som 1. prioritet og derfor stadig have en chance for at komme ind, som jeg da synes du skal gøre, da det er dét du gerne vil - men hvis du brænder for psykologi, vil jeg da anbefale dig AAU som 2. prioritet.


Svar #4
10. december 2009 af Jensm (Slettet)

Tak skal du have! Min eneste mulighed er næsten kun AAU så det bliver nok der jeg befinder mig efter sommerferien. Har også hørt godt om universitet når jeg taler med studerende derfra.. nej du har fuldstændig ret men Århus er også en del tættere på København ;)

Tak for informationen! Det hjælper rigtig meget at høre fra folk der er inde i miljøet 'derovre'..


Brugbart svar (2)

Svar #5
10. december 2009 af Freeclimber (Slettet)

Så vil jeg formentlig være der til at byde dig og de andre kommende studerende velkommen. Ja, det tager nok nogle ekstra timer til København, det skal jeg ikke kunne sige. Vi har en der pendler med skiftevis fly og tog da der ikke er den store prisforskel :) Hele min mening er egentlig ikke at overtale dig til at læse på AAU, mere at det var ærgeligt hvis du vælger det fra pga. det er i Aalborg.

Jeg håber du bliver glad for dit valg


Svar #6
10. december 2009 af Jensm (Slettet)

Jo men den eneste hindring er sådan set at det er det stykke længere væk end Århus (og at Århus er en del større). Det er svært at flytte hjemmefra.
har også hørt at det kan betale sig med fly engang imellem til KBH, det er jo dejligt


Brugbart svar (2)

Svar #7
10. december 2009 af NuclearWarhead (Slettet)

Du kan vel søge begge steder hvis du helst vil ind på Aarhus Universitet, og hvis du så ikke kommer ind der, så kan du komme ind på Aalborg Universitet?


Svar #8
10. december 2009 af Jensm (Slettet)

yep.. det skulle der ikke være noget i vejen for :P


Skriv et svar til: Psykologi på Århus Universitet, kvote 2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.