Matematik

Hjælp til løsning af ligninger

10. december 2009 af kuntz15 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Skal hav løst disse 2 ligninger

14x + 6y = 78

10x + 8y = 78

Nogle der kan forklare, hvordan jeg evt kan løse dem ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. december 2009 af EmilLykke (Slettet)

LIGNING 1:

14x + 6y = 78

14x + 6y + -6y = 78 + -6y

x = 5,571428571 + -0,4285714286y
 

LIGNING 2:

10x + 8y = 78

10x + 8y + -8y = 78 + -8y

x = 7,8 + -0,8y
 


Brugbart svar (1)

Svar #2
10. december 2009 af MrAbdul (Slettet)

Du skal isolere x eller y i ligningerne hvorefter du skal sætte den ind i den anden ligning


Brugbart svar (1)

Svar #3
10. december 2009 af Sjepsen1 (Slettet)

Du tager først udgangspunkt i den ene ligning: 14x + 6y = 78.

Så isolerer du enten x eller y.  14x = 78 - 6y   <=>  X = 78/14 - 6/14y   <=>  X= 39/7  -  3/7y.

Denne værdi sætter du så ind i på x's plads i næste ligning og isolerer derved y..

10(39/7 - 3/7y) + 8y = 78

Når du har fundet værdien for y sætter du y--værdien ind i ligningen og derved isolerer x. Og wupti x=?? og  y=?? to streger under det... :)


Skriv et svar til: Hjælp til løsning af ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.