Matematik

Isoler r i denne ligning

11. december 2009 af EmilLykke (Slettet)

8600 = 6000*(1+r)^83


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. december 2009 af mathon

8600/6000 = (1+r)83

(43/30)1/83 = 1+r

                    r = (43/30)1/83 - 1


Svar #2
11. december 2009 af EmilLykke (Slettet)

Forklar lige, hvad du gør i dette trin:

8600/6000 = (1+r)^83

(43/30)^1/83 = 1+r
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. december 2009 af NejTilSvampe

 han tager den "83'nte rod". Det er det samme som at opløfte i den reciprokke værdi af 83, altså 1/83 


Svar #4
11. december 2009 af EmilLykke (Slettet)

Ja, jeg har fundet ud af, at det modsatte af potens er kvadratrod, og når man skal tage den n'te rod (i dette eksempel 1/83), er det som at sige den 83. rod af 8600/6000.  


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. december 2009 af mathon

n√(x) = x1/n , når n∈N


Skriv et svar til: Isoler r i denne ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.