Matematik

Rentesregning formel?

11. december 2009 af matthie (Slettet) - Niveau: C-niveau

Halløj folkens :)
Sidder med en rentesregning opgave her nu, og mangler en formel for at udregne det her regnestykke :)

Opgaven lyder således:
"Peter sætter 3000kr. ind på en bankkonto, der giver 3% i rente pr. år. Hvor længe skal han lade pengene stå på kontoen før beløbet er vokset til 3870 kr?

Har på en måde regnet det ud. Men det var uden hjælp af nogen speciel formel, og hvis jeg kender min lærer ret. Så skal vi bruge en formel til det.

Så her er nødråbet :p - Hvilken formel/ligning skal jeg bruge for at finde mit resultat?


På forhånden tak - og glædelig jul :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. december 2009 af Sixmax (Slettet)

 K = K0 * (1 + r)n

K = Slutkapital (3870 kr.)

K= Startkapital (3000 kr.)

r = rentesats (3% = 0.03)

n = antal terminer (antal år)

Isolér n i øverste formel, indsæt værdier og udregn n.


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. december 2009 af Isomorphician

Kn = K0*(1+r)n, som med dine værdier giver:

3870 = 3000*(1,03)n, isoler n.


Svar #3
11. december 2009 af matthie (Slettet)

Kan det ik godt passe at n=8.62

For så giver det følgende 3870=3000*(1,03)8,62=3870,59 :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. december 2009 af Isomorphician

Jo.


Svar #5
12. december 2009 af matthie (Slettet)

ok tak :) 


Skriv et svar til: Rentesregning formel?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.