Matematik

LIGNING !

12. december 2009 af beyonce12 (Slettet)

Er der nogen der kan forklare mig hvordan man løser denne ligning :
 

Spr(x)+6=3x-sqr(x+55)-16+6

x-værdien= ??


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. december 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Start med at fokorte den, så får du √x=3*x-√(x+55)-16, så kan først se, at x≥0, så kunne du gætte løsningen (x=9), du kan danne funktionen f(x) = udtrykket og løse den grafisk, eller du arrangere den og kvadrere på begge sider.


Skriv et svar til: LIGNING !

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.