Fysik

HJÆLP TIL FYSIK! :)

13. december 2009 af JensLL (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej jeg håber i kan hjælpe mig med de her spørgsmål :)

1.Hvad er ”maksimalspændingen”?

2.Hvad er ”Effektiv spænding”?

3.Hvad er forskellen på Maksimalspænding og Effektiv spænding?

4.Hvorfor varierer vekselstrømmen i takt med Vekselspændingen?

- Tak på forhånd


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. december 2009 af Erik Morsing (Slettet)

maksimalspændingen er polspændingen, når spændingskilden er ubelastet, den effektive spænding er den spænding, man får når kilden er belastet. 4) Det ligger i at ved et felt, der ændres, vil der ske en modreaktion, næste som aktion/reaktion loven. Ved vekselstrøm skifter elektronerne retning et vist antal gange i sekundet, derfor kifter spændingen også


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. december 2009 af mathon

Vekselspænding:
                        spænding u(t) er en sinuskurve med en største-værdi i hver sin retning |Umax|

effektiv-værdien har du formentlig endnu ikke lært matematik nok til at beregne
men mod godtage havende værdien.

        Ueff = (1/√(2))·Umax = (√(2)/2)·Umax = (1,4142/2)·Umax = 0,71·Umax = 71% af Umax

effektivværdien er en omregning til en tilsvarende konstant jævnspænding med samme effekt.

"Hvorfor varierer vekselstrømmen i takt med Vekselspændingen?"

for en ohmsk modstand gælder jo

u(t)/i(t) = R

                  ændres u(t), ændres i(t) på samme måde
                  da u og i er ligefrempropotionale

.......................

små bogstaver for variable og store bogstaver for konstanter


Skriv et svar til: HJÆLP TIL FYSIK! :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.