Kemi

Andengradsligning

25. januar 2005 af Pantera (Slettet)
En der kan hjælpe mig med denne andengradsligning:

(((0,0358-2x)^2) / (0,200+x)) = 0,0032

Jeg får x= 1,2985 og -1,2253

Disse tal passer dog ikke ind i resten af min opgave. Nogen der har et andet bud?

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. januar 2005 af aerobec (Slettet)

du kan jo prøve at sætte de værdier ind istedet for x og derved undersøge om det bliver 0,0032...

Brugbart svar (0)

Svar #2
25. januar 2005 af michael.padowan.dk (Slettet)

Løsningerne er
x=0.005090912219
x=0.03150908778

Svar #3
25. januar 2005 af Pantera (Slettet)

Er der ikke en der kan fortælle hvor jeg går galt i byen?


((0,0358-2x)^2) / (0,200+x) = 0,0032

((0,0358^2+2x^2)-(2*0,0358*2x)) / 0,200+x = 0,0032

(0,00128164+2x^2-0,1432x) / 0,200+x = 0,0032

0,000128164+2x^2-0,1432x = 0,0032*(0,200+x)

0,00128164+2x^2-0,1432x = 6,4*10^-4 + 0,0032x

6,4164*10^-4+2x^2-0,14x = 0

2x^2-0,14x+6,4164*10^-4 = 0

d = b^2-4ac
= (-0,14)^2 - (4*2*6,4164*10^-4)
= 0,01446688

x = (-b(+/-)kvadratroden(d)) / 2a
= (0,14(+/-)kva(0,01446688)) / 4

= 0,06507 og 0,00493


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. januar 2005 af Brian (Slettet)

I anden linie:

(2x)^2 er 4(x^2), ikke 2(x^2); 2 skal jo også ganges med sig selv.

Jeg har ikke tjekket resten, men her er jo i hvert fald én ting, der påvirker dit resultat i uheldig retning. Lad os håbe der ikke er flere :-)

Skriv et svar til: Andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.