Matematik

Er der nogle som er gode til ligner

14. december 2009 af Einstern (Slettet) - Niveau: 9. klasse

jeg skal lave ligner men er helt blank kan jeg få hjælp


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. december 2009 af NejTilSvampe

 ligninger** og med mindre du skriver den op kan vi ikke vide det, nogle ligninger kan ikke løses :)


Svar #2
14. december 2009 af Einstern (Slettet)

ok men har en lignen som hedder 5x+(3x-1)=4x+(x-1) jeg ved virkeligt ikke hvordan man løser


Svar #3
14. december 2009 af Einstern (Slettet)

eller ikke løse men regner ud


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. december 2009 af pernikus (Slettet)

 er det opgaver uden hjælpemidler?

men altså x=0 i den der ligning( jeg har brugt TI-interactive)


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. december 2009 af keg (Slettet)

Først ophæver du en plus parantes på begge sider af lighedstegn

og hvordan er det lige man hæver en plus parantes, skal eller skal man ikke ændre fortegn?

så samler du x'erne på den ene side af lighedstegn

og tallene på den anden side af lighedstegn

 og så finder du hvad 1 x er lig med


Svar #6
14. december 2009 af Einstern (Slettet)

siger man så  1. 5x+(3x-1)=4x+(x-1)

                           2. 5x+3x-1=4x+x-1

                           3. 8x-1= 5x- 1

                           4.  5x+8

                            5. x= 13x

jeg tror ikke jeg faktisk har forstået helt


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. december 2009 af safaaa halim (Slettet)

5x+(3x-1)=4x+(x-1)

5x+3x-1=4x+x-1

5x+3x-4x-x=1-1

3x=0

3x/3=0/3

x=0


Skriv et svar til: Er der nogle som er gode til ligner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.