Matematik

reducering af to udtryk?

14. december 2009 af nannamanna (Slettet)

Hej :)

Jeg sidder og skriver en opgave, og i mange bøger står der bare i en kombination er disse to udtryk fås dette udtryk, men jeg kan bare ikke finde frem til det!

det to formler er:

m=(q*r*B)/v        og     1/2m*v^2 = U*q

Bøgerne siger at disse to udtryk kan kombineres og få dette udtryk

m=(q*r^2*B^2)/2U

Men jeg kan ikke få det til at passe med mindre jeg sætter (q*r*B)/v i anden, hvilket jeg jo ikke må hvis jeg ikke gør det på begge sdier af lighedtegnet?? og jeg kan ikke få det til at passe  hvis jeg gør det på begge sider.

Noger der muligvis kan se det, og hjælpe mig?


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. december 2009 af NejTilSvampe

isolér m i ligning nr. 2

m = (2U*q)/(v^2)  => m = (q*r*B)/v = (2U*q)/(v^2)

isolér f.eks. v i de to nye ligninger.

(q*r*B)/v = (2U*q)/(v^2)  => v= (2U*q)/(q*r*B)    q'erne går ud med hinanden. => v= 2U/(r*B)

sæt v ind i den første ligning vi havde til at starte med:

altså  m=(q*r*B)/v = (q*r*B)/(2U/r*B) = (q*r^2*B^2)/2U

Men du får ikke det der ved at sætte det i anden.


Svar #2
14. december 2009 af nannamanna (Slettet)

Nej, fandt jeg egentlig også ud af, nok mest et desperat forsøg på at få det til at lykkedes.

Men mange tak, den drejning var jeg godt nok blevet blind på.

Men mange tak! :)


Skriv et svar til: reducering af to udtryk?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.