Matematik

vinkel mellem vektorer

14. december 2009 af frederikengel (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej jeg har to vektorer a og b. ligningen er find den konstant t der gange med b giver vinklen 60 grader.

jeg ville bruge formlel cos(v)=(a dot t*b)/(|a||b|) omskrevet skulle det så blive t=(cos(v)*|a||b|)/(a dot b)

det bliver bare ikke rigtig. kan ikke lige forstå det.

hilsen frederik 


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. december 2009 af sigmund (Slettet)

 Du skal ikke tage t udenfor på den måde. Du skal gange t på b, og "prikke" a med tb. Det giver dig en ligning med t som den ubekendte (i forvejen ved du, at a dot tb = cos(v)*|a|*|tb|, hvor v = 60 grader).


Svar #2
14. december 2009 af frederikengel (Slettet)

ok prøver lige a_1 =(-3) a_2=(2) b_1(-7) b_2=(-4)

a prik b =(-3*-7)+(2*-4)=15

længden a=(-3)^2+2^2=√13

længden b=(-7)^2+(-4)^2=√65

formlen siger så cos(60)=t*15/√13*(t√65)

nu kan jeg så ikke lige finde ud af at issolerer t.


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. december 2009 af sigmund (Slettet)

 t går ud. Vinkelen mellem a og tb er konstant. Hvad er den præcise opgavetekst?


Svar #4
14. december 2009 af frederikengel (Slettet)

vedhæftet dokument viser opgaven det sidste er som sagt forkert.

Vedhæftet fil:Opgave 8.docx

Brugbart svar (1)

Svar #5
14. december 2009 af sigmund (Slettet)

Well, du har misforstået opgaven. Vi har a = (-3,2) og b = a + t·â = (-3-2t,2-3t).

Nu skal vi bestemme den t-værdi, der giver vinkelen 60 grader mellem a og b. Fremgangsmåden med prikproduktet er fin. Vi får


Svar #6
15. december 2009 af frederikengel (Slettet)

ja ok tænkte det nok smiler. jeg vil lige sidde og gå den ordentligt igennem imorgen. 1000 tak for hjælpen. det er iøvrigt helt korekt regnet ifølge facit. der er nu langt i nu før jag er klar til mat a eksamen kan jeg godt se. heldigt det først er til december 2010 smiler. endu en gang tak

glade hilsner Frederik


Skriv et svar til: vinkel mellem vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.