Matematik

geometri

15. december 2009 af hashim (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej alle sammen er der nogen der kan hjælpe mig med at løse denne opgave:

jeg tror at det har noget med pythagoras tripler at gøre :/

vis at a = 2uv, b = u^2 - v^2 og c = u^2 - v^2 er sider i en retvinklet trekant

(det en opgave jeg har fået til min sso)


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. december 2009 af mathon

se
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=287499


Svar #2
15. december 2009 af hashim (Slettet)

tak det er noget jeg kan brug :) ..

men er der nogen der kan hjælpe med beviset??


Brugbart svar (1)

Svar #3
15. december 2009 af sigmund (Slettet)

 Du har en fortegnsfejl i c. Det skal være

a = 2uv, b = u2 - v2 og c = u2 + v2.

Vi udregner a2+b2:

a2+b2 = (2uv)2 + (u2-v2)2 = 4u2v2 + u4 + v4 - 2u2v2 = u4 + v4 +2u2v2,

Udegner vi c2, fås u4 + v4 +2u2v2.

Vi konkluderer, at a2 + b2 = c2.


Svar #4
15. december 2009 af hashim (Slettet)

tusind tak :)


Skriv et svar til: geometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.