Matematik

Isolere k i: y = (-2)^3 + k*(-2)^2 - 3*(-2) + 6

15. december 2009 af SEriksen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har problemer med at isolere k i denne ligning:

y = (-2)^3 + k*(-2)^2 - 3*(-2) + 6

Er der nogen der kan hjælpe mig?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. december 2009 af NejTilSvampe

( y + 2^3 +3*(-2) - 6 )/ 2^2= k


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. december 2009 af YouNeverKnow (Slettet)

1# er forkert på den.

( y - (-2)^3 + 3*(-2) - 6 ) / (-2)^2 = k

(du skal sætte tallet i 3 først, og derved bliver tallet negativt, da minuset kommer bagefter)


Svar #3
15. december 2009 af SEriksen (Slettet)

mange tak!


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. december 2009 af NejTilSvampe

 #2 -  

-(-2)^3 = 2^3

(-2)^3 = -2*-2*-2 = -8

-(-2)^3 = -(-8) = 8

så det er det samme.


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. december 2009 af NejTilSvampe

Jeg skrev det sådan netop for ikke at lave unødvendige fortegnsfejl, som der nemt sker når man har -(-(-2))  osv. osv.


Skriv et svar til: Isolere k i: y = (-2)^3 + k*(-2)^2 - 3*(-2) + 6

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.