Kemi

ligevægtskonstant for 2CO + O2 <---->2CO2

15. december 2009 af miss2144 (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej jeg vil hører om en kan hjælpe mig med at beregne ligevægtskonstanten for 2CO + O2 <---->2CO2 ved stuetemperatur ud fra termodynamiske størrelser.

2) tegn en graf af ligevægtskonstanten som funktion af temperaturen mellem 0- 1000 grader

3) vurder hvordan forholdet mellem PCO2/ PCO varierer som funktion af temperaturen og af trykket P O2.

håber nogen kan hjælpe mig med det her spørgsmål


Svar #1
15. december 2009 af miss2144 (Slettet)

kom nuuuuu er der ikke nogen som kan hjælpe mig


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. december 2009 af Darwin (Slettet)

#0.

Hvilke andre oplysninger har du?


Svar #3
15. december 2009 af miss2144 (Slettet)

der er ikke andre oplysninger det er kun det som stå i min  problemformulering


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. december 2009 af Darwin (Slettet)

ΔrGΘ = 2×ΔfGΘ(CO2,g) - (2×ΔfGΘ(CO,g) + ΔfGΘ(O2,g))

        = 2×(-394.36 kJ/mol) - (2×(-137.17 kJ/mol)) + 0)

        = -514.38 kJ/mol

Dvs.

K = exp(-ΔrGΘ/RT) = exp((514.38·103 J/mol)/(8.3145 J/(mol·K) × 298.15 K)) = 1.3·1090

Tabelværdier er fra Atkins, 8. udg.


Svar #5
15. december 2009 af miss2144 (Slettet)

tak for hjælpen med hvordan skal jeg løse det to sidste opgaver?


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. december 2009 af Darwin (Slettet)

#5.

Det kan du kun ved at antage, at ΔG for reaktionen er fuldstændig uafhængig af temperaturen, hvilket typisk langt fra er tilfældet! Ellers skal du til at regne med varmekapaciteter m.v., men disse afhænger også af temperaturen, så det er noget bøvl.

Hvis vi alligevel antager, at ΔrG er uafhængig af temperaturen, kan vi opstille funktionen:

K(T) = exp(-ΔrG/(R·T))        273.15 K ≤ T ≤ 1273.15 K

hvor R = 8.3145 J/mol·K.


Skriv et svar til: ligevægtskonstant for 2CO + O2 <---->2CO2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.