Matematik

Løsning til differentialligningen y'+ay=b

16. december 2009 af trne (Slettet) - Niveau: A-niveau

Der står i bogen, at den fuldstændige løsning er y=b/a+c*e-ax

Med mit CASprogram får jeg med desolve at løsningen er y=(b-ay)x+c

Er der nogen, der kan hjælpe mig med at vise at

b/a+c*e-ax=(b-ay)x+c


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. december 2009 af mathon

TI-89:

deSolve(y' = -a*y+b,x,y)     →     C·e-ax + b/a


Skriv et svar til: Løsning til differentialligningen y'+ay=b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.