Studieretningsprojekt/-opgave (SRP/SRO)

Hurtigt spørgsmål. :)

16. december 2009 af 123marie (Slettet)

Hej. Fra en kilde har jeg følgende:


For at bestemme løsninger til ay′′ + by′ + cy = 0 gætter vi i første omgang på en
funktion på formen
y(t) = e^rt,
hvor r er en konstant. Bemærk at
y′(t) = r*e^rt og y′′(t) = r^2*e^rt,
således at
ay′′(t) + by′(t) + cy(t) = a*r^2*e^rt + b*r*e^rt + c*e^rt
= (a*r^2 + b*r + c)e^rt.

Dette forstår jeg, men så kommer følgende:
Det fremgår altså, at y(t) = e^rt er en løsning til ay′′ + by′ + cy = 0 hvis og kun
hvis konstanten r er en løsning til 2. grads ligningen:
ax^2 + bx + c = 0.

Hvordan fremgår det med 2.grads ligningen ud fra det lille stykke?

På forhånd mange tak for hjælpen. :)
 


Skriv et svar til: Hurtigt spørgsmål. :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.