Matematik

lineær rekration

16. december 2009 af MathiasNordberg (Slettet) - Niveau: C-niveau

 hmm..? jeg er lidt i tvivl om hvordan kan man bestemme ligningen for en lineær sammenhæng ud fra to punkter?

hvis der var nogen der bare lige hurtigt og kort kunne skrive hvordan kunne det være fint :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. december 2009 af hm, (Slettet)

tegn grafen vha. de to punkter

du ved at y=ax+b

hvor b er skæringspunktet med y-aksen, så du forlænger den  bare for at finde b

a finder du ved at gå 1 hen og a op


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. december 2009 af Isomorphician

Topunktsformlen:

(y - y1)/(x - x1) = (y2 - y1)/(x2 - x1)

omskriv til formen: y = ax + b


Skriv et svar til: lineær rekration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.