Matematik

flere variable

17. december 2009 af shufffff (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

 hvordan differentiere man f(x,y) = x^2 + xy

nogen som kan hjælpe??


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. december 2009 af Erik Morsing (Slettet)

(δf/δx , δf/δy) = (2x+y , x)


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. december 2009 af Exupery (Slettet)

Men metoden er blot, at du differentierer med hensyn til den ene variabel, mens den anden holdes konstant.

Når du differentierer med hensyn til x, holdes y konstant.

Når du differentierer med hensyn til y, holdes x konstant.

Gør du sådan, når du frem til Eriks resultater.

Metoden kaldes partiel differentiation.


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. december 2009 af Christian21 (Slettet)

Når man skal differentiere med 2 variabler finder man

(fx(x,y),fy(x,y))

Det vil sige du først differentierer med hensyn til x ved at "lade som om" at y er et konstant tal, og derefter differentierer med hensyn til y ved at lade som om x er et tal.

I henrik morings svar kan man se at det giver

fx(x,y) = 2x+ y    idet x^2 er differentieret med hensyn til x giver det 2x, og x*y(hvor y holdes som et konstant tal!) bliver til y

fy(x,y) = x     idet vi differentierer med hensyn til y holder vi x konstant og derfor er x^2 et konstant tal, og x*y giver x (idet x her holdes konstant!)


Skriv et svar til: flere variable

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.