Matematik

Ellipsen

19. december 2009 af asd (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har fået udledt denne ligning:

x2(1-e2)+2e2cx+y2=e2c2

og hvis y=√(1-e2)*y1

bliver ligingen x2(1-e2)+2e2cx+y12(1-e2)=e2c2

Hvordan forklarer jeg så at punktet (x,y1) ligger på en cirkel, og punktet (x,y) ligger på en ellipse?

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. december 2009 af peter lind

Koefficienterne til x2 og y2 er forskellige og koefficienterne til x2 og y12 er ens. Cirlens ligning er (x-a)2+(y-b)2=r2 <=> (x-a)2/r2+(y-b)2/r2=1 For at det skal være en cirkel skal koefficienterne altså være ens. Cirklen er faktisk kun en speciel ellipse. Detter er selvfølgelig ikke helt nok. Koefficienterne skal være positive og højre side skal være positiv.


Svar #2
20. december 2009 af asd (Slettet)

Mange tak


Skriv et svar til: Ellipsen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.