Matematik

C: Potenssammenhæng, Forklaring tak :D

20. december 2009 af Kaya2100 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej.

I mit eksamen spørgsmål ( til mundtlig eksamen ) står der:

Gør ræde for potenssammenhæng mellem to variable y=bxa 

Det sidste a er opløftet det kan jeg bare ikke lige finde ud af heller hvordan man gør heller.

Jeg ved simpelt hen ikke hvad det er de vil have mig til at forklare det??! Nogen der kan forklare det til mig på dansk og ikke matematisk så jeg kan forstå det??

Mange tak på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. december 2009 af mathon

den matematiske sammenhæng kan skrives

y = b·xa           dvs y er lig med x opløftet i a'ende gange b

du skal kende mindst to grafpunkter for at kunne beregne parametrene a og b.

potensvariable har den karakteristiske sammenhæng
at
          Fy = Fxa

på dobbeltlogaritmisk papir:

         bliver grafen en ret linje

         Y = Ax + B                      hvor store bogstaver betyder log-værdier


Svar #2
20. december 2009 af Kaya2100 (Slettet)

Ok mange tak for svar. meeeeen bare kald mig dum. Jeg forstår det stadig ikke :( kan det måske forklares enklere. Ved nemlig ikke hvad F'erne pludselig er og det sidste.


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. december 2009 af mathon

   Fy =Fxa  y-forholdet er lig med x-forholdet i a'te

eller skrevet
   y2/y1 = (x2/x1)a


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. december 2011 af Handsomestranger (Slettet)

Hvis y nu er1,4 og x er 0,50 - hvordan regner man så a og b ud? :)


Skriv et svar til: C: Potenssammenhæng, Forklaring tak :D

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.