Fysik

HJÆLP FYSIK : nyttevirkning.

20. december 2009 af applemac (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej :)

Jeg sidder som så mange andre herinde lige fast i en opgave og kan ikke blive færdig med denne aflevering, håber at nogen kan hjælpe mig.

 

Spørgsmål lyder således::

b) hvad er kernebatteriets nyttevirkning?

Der oplyses følgende:

1. Batteriet indeholder 238-Pu.

2. Det indeholder m=3.8 kg 238-Pu

3. Halveringstiden for 238-Pu er t(1/2)=87.7 år.

4. 238-Pu henfalder ved alfa proces. Når den henfalder fra 238-Pu til 234-U er energiforskellen 5.592 MeV. "I kernebatteriet omdannes noget af den frigjorte energi fra alfa-henfaldende til elektrisk energi".

5. Batteriet afgiver elektrisk energi med effekten på 60 W.

Det er så her spørgsmålet bliver stillet om hvad batteriets nyttevirkning er. Da dette er spørgsmål b er der også spørgsmål a, hvor jeg har beregnet aktiviten udfra A=k*N. Jeg fik Aktiviteten A til at være=0.093 Bq.

Jeg har omregnet megaelektronvolt energien om til joule og får deraf  energiforskellen E=8.96 Joule.


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. december 2009 af mathon

hvilken k-værdi har du beregnet?

   k = ln(2)/T½

og
hvilket antal 238Pu-atomer har du beregnet?


Svar #2
20. december 2009 af applemac (Slettet)

K=ln(2)/t(1/2) = 0.007904

Antallet af 238-Pu atomer har jeg beregnet ved produktet mellem stofmængden og avogadrokonstanten og fået N=7.08*10^24


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. december 2009 af mathon

 k = ln(2)/(87,7·365,25·24·3600 s) = 2,5045·10-10 s-1

 N = (3800 g)/(238 g/mol)·(6,02214·1023 mol-1) = 9,61518·1024

 A = k·N = (2,5045·10-10 s-1)·(9,61518·1024) = 2,4081·1015 s-1 = 2,4081·1015 Bq


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. december 2009 af mathon

  P = (2,4081·1015 s-1)·(5,592·106 eV) = 2157,53 W

  η = (60 W)/(2157,53 W) = 0,02781 ≈ 2,8%


Skriv et svar til: HJÆLP FYSIK : nyttevirkning.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.