Kemi

Reaktionsskema

21. december 2009 af smetterli (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har følgende reaktion her:

5Br- + BrO3- + 6H+ → 3Br2 + 3H2O

Jeg ved der er underskud af BrO3- (fordi det står i min bog), men hvordan finder jeg ud af det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. december 2009 af mathon

der mangler mængdeoplysninger for at kunne afgøre dette


Svar #2
21. december 2009 af smetterli (Slettet)

Forsøget går ud på, at man skal opløse 0,100mol NaBr og 0,00100mol KBrO3 i 900ml vand, hvorefter reaktionen startes ved at tilsætte 100ml 2M HCl.


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. december 2009 af mathon

                                                              5Br-     +     BrO3-   +   6H+ →   3Br2   +   3H2O
ækvivalente stofmængder i mol:            5                 1                          
aktuelle stofmængder i mol:                0,1            0,001               

0,1 ml Br- kan teoretisk reagere med  0,02·(1 mol) BrO3- = 0,02 mol BrO3-

men der forefindes kun 0,001 mol BrO3- i opløsningen
hvorfor
"den begrænsende faktor er BrO3-" = "BrO3- er i underskud"

...............

0,1/5 = 0,02


Skriv et svar til: Reaktionsskema

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.