Fysik

Det haster bølger

22. december 2009 af Ahmeth (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej jeg er gået i stå med en opgave.

Den lyder sådan her:

Pigen måler bølgelængden til 0,7 m og iagtager 9 bølgetoppe passere sine ben på 1 minut.

Så skal jeg begrene vandbølgens frekvens?

Hvordan gøre jeg det. Kan i godt hjælpe mig det haster.

       Tak på forhånd:) 


Svar #1
22. december 2009 af Ahmeth (Slettet)

 Jeg skal bruge denne formel til at regne det ud f = 1 divideret med T. Men jeg ved ikke hvad T er. Er der nogle der gider at fortælle mig det...


Svar #2
22. december 2009 af Ahmeth (Slettet)

Hvordan begrener man så også vandbølgens udbredelsesfart???

                                     Jeg håber der er nogle der gider at hjælpe mig tak.....


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. december 2009 af mathon

   frekvensen f = antal svingninger pr. sek = antal bølgelængder pr. sek.

   v = λ/T = λ·(1/T) = λ·f             


Svar #4
24. december 2009 af Ahmeth (Slettet)

 Hvordan begrener man den????


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. december 2009 af mathon

T er tiden for én bølgelængde = én svingning

9 bølgetoppe betyder 8 bølgelængder

frekvensen
                   f = 8/(60 s) = (2/15) s-1 = 0,1333 Hz

                   v = λ·f = (0,7 m)·(0,1333 s-1) = 0,09333m/s = 9,33 cm/s


Skriv et svar til: Det haster bølger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.