Matematik

Differentialregning!!!!!

28. december 2009 af 121 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, har et lille problem med nedenstående:

Bestem differentialkvotienten f´(x) af f(x)=3^(2x+1)

Har brugt Mathcad til at diff. den og får:

f´(x) = 3 * ln(9) * 9^x

Ville gerne hører om det kan passe, og hvorfor?

På forhånd tak:D


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. december 2009 af ibibib (Slettet)

Husk at 32x+1 = 32x·31 = 9x·3 = 3·9x.


Brugbart svar (1)

Svar #2
28. december 2009 af mathon

f '(x) = ln(3)·32x+1·(2x+1)' = ln(3)·32x+1·2 = 2·ln(3)·32x·3 = 3·ln(32)·((32))x = 3·ln(9)·9x


Svar #3
01. januar 2010 af 121 (Slettet)

#1

hvordan får du det til at 32x = 9x er x ikke en variabel?

:D


Brugbart svar (1)

Svar #4
01. januar 2010 af mathon

32·x = ((32))x = 9x           og x er en varabel
i følge potenssætningen

      (ap)n = ap·n man opløfter en potens til en ny potens ved at beholde roden og multiplicere
       eksponenterne

anvendt fra højre mod venstre


Svar #5
01. januar 2010 af 121 (Slettet)

#2

Hej,

f´(x)=ln(3)*32x+1*(2x+1)

altså det første kommer fra:

f(x)=ax        ----->           f´(x)=ax*ln(a)  ikke?

Men kan ikke lige forstå hvor det sidste altså (2x+1) kommer fra?

håber du kan forklare mig det:D


Brugbart svar (1)

Svar #6
01. januar 2010 af mathon

der stod

              f ´(x) = ln(3)·32x+1·(2x+1)'

sammensat funktion:

z = 2x+1
dz/dx = 2

f(x) = y = 32x+1 = 3z

(dy/dx) = (dy/dz)·(dz/dx) = ln(3)·3z·(dz/dx) = ln(3)·3z·2 = 2·ln(3)·32x+1 = ln(32)·(32x3 = 3·ln(9)·(32)x =
                                                                                                                                                         3·ln(9)·9x


Svar #7
01. januar 2010 af 121 (Slettet)

Nu forstår jeg det, tusind tak for hjælpen :D


Skriv et svar til: Differentialregning!!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.