Matematik

5.002 differentialregning

01. januar 2010 af EmilieBN (Slettet)

Tabellen viser for 3-slået polyester tovværk sammenhængen mellem tovværkets
diameter (målt i mm) og tovets brudstyrke (målt i kg).
Diameter
(mm)
4
5
6
8
10
14
16
20
24
26
Brudstyrke
(kg)
250
400
600
1000
1550
3200
4000
6000
8600
10000

Det oplyses, at brudstyrken f(x)(kg) som funktion af diameteren x(mm) er en potensfunktion.

a) Benyt tabellen til at bestemme f(x)

b) Benyt den fundne forskrift for f(x) til at bestemme, hvor mange gange så stordiameteren skal være, hvis brudstyrken skal fordobles.

Kunne virkelig godt bruge noget hjælp, har prøvet at søge efter forum ligesom dette, men kunne ikke lige finde et, med hjælp til at komme i gang.

Hilsen


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. januar 2010 af mathon

a og b i
            f(x) = y = b·xa    findes ved potensregression

     

            Fy = Fxa

            2 = Fxa

            (x/xo) = Fx = 21/a


Svar #2
01. januar 2010 af EmilieBN (Slettet)

Ja, det har jeg jeg lavet.
men det mere b'eren jeg er i tvivl om.


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. januar 2010 af mathon

b)

            Fy = Fxa

            2 = Fxa

            (x/xo) = Fx = 21/a

                x = 21/a·xo

            21/a er "hvor mange gange så stor diameteren skal være, hvis brudstyrken skal fordobles"


Skriv et svar til: 5.002 differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.