Matematik

Elastiske stød - udledning

02. januar 2010 af AnneJensen91 (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Hej alle sammen (:

Jeg sidder og kæmper med en udledning af formlen uA + vA = uB + vB.

Det er en formel, som bruges inden for de elastiske stød i fysikken, men spørgsmålet her har ikke meget med fysik at gøre. I min bog (Orbit A htx) står:

"mA * uA + mB * uB = mA * vA + mB * vB     (1)

og 

1/2 * mA * vA^2 + 1/2 * mB * vB^2 = 1/2 * mA * uA^2 + 1/2 * mB * uB^2     (2)

Ved lidt matematik kan man ved hjælp af den første ligning lave den anden ligning om til den langt simplere: 

uA + vA = uB + vB"

Jeg har forsøgt at isolere i den ene ligning, sætte ind i den anden, gange igennem med 2 i ligning nr. 2 osv., men nu er jeg kørt lidt fast. Nogen der kan give et tip til, hvordan jeg får hul på det?  (:

Godt nytår til alle,

/Anne Jensen


Brugbart svar (2)

Svar #1
02. januar 2010 af mathon

se

Vedhæftet fil:udledning_1.doc

Svar #2
02. januar 2010 af AnneJensen91 (Slettet)

Tak skal du have. Det var en god hjælp (:


Skriv et svar til: Elastiske stød - udledning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.