Kemi

OT

03. januar 2010 af 215 (Slettet)

Er jeg fuldstændig gal på den, når jeg siget at OT for CH3COOH er 0 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. januar 2010 af niQe

Du er nødt til at specificere hvilket atom du henviser til.

Hvis du snakker om C, der sidder i -COOH så har den OT=3. Det har den fordi to oxygen har -4 og én hydrogen har +1 dvs det giver -3 ialt, da den samlede ladning for eddikesyre er 0 må carbon have OT=+3.

Bemærk at du kan "glemme" CH3- såfremt den er uændret i din reaktionsligning (som du ikke har skrevet op...).


Svar #2
03. januar 2010 af 215 (Slettet)

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=784624

Denne reaktion har jeg, Jeg søger for C , og CH2 da det dem som ændres... , men jan bare ikke bare ikke kun beregne for dem, for det ender med 0


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. januar 2010 af niQe

I dit link er der altså ikke nogen reaktion. Men jeg tror at det du er i tvivl om er hvordan du beregner oxidationstrinnet for de to carbonatomer du henviser til.

I ethanol: CH3CH2OH kigger vi "kun" på R-CH2OH - da CH3-gruppen stadig er til stede i eddikesyren.  Dvs nu har vi 1 C, 3 H og 1O, vi ved at oxygen næsten altid har OT=-2 og H har OT=+1, dvs deres sammenlagte bliver 1*(-2) + 3*(+1) =+1. Da Ethanol ikke har nogen samlet ladning må OT(carbon)= -1  , således det samlet bliver 0.

Tilsvarende gør vi for eddikesyre: CH3COOH kigger vi "kun" på R-COOH. Dvs nu har vi 1 C, 1 H og 2O, vi ved at oxygen næsten altid har OT=-2 og H har OT=+1, dvs deres sammenlagte bliver 2*(-2) + 1*(+1) = -3. Da eddikesyre ikke har nogen samlet ladning må OT(carbon)= +3 , således det samlet bliver 0.

Jeg håber at det her gav mening for dig.


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. januar 2010 af mathon

#3
der menes
https://www.studieportalen.dk/Forums/ShowFile.aspx?id=784334


Svar #5
03. januar 2010 af 215 (Slettet)

 OK...  har jeg forstået... opgaven er vedhæftet her på denne tråd, samt ligningen

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=784329

indtilvidere har jeg OT for de nødvebdige stoffer i reaktionen, men kan ikke få den afstemt, som Mathon har afstemt den ville mene at der skulle stå 5 MN og 20 C
 


Svar #6
03. januar 2010 af 215 (Slettet)

 Ok.. den har jeg fundet ud af... men hvordan tælles ladningerne ?


Svar #7
03. januar 2010 af 215 (Slettet)

 løst


Svar #8
03. januar 2010 af 215 (Slettet)

 Hvordan kan du se at der skal tilføjes 11 H2O


Brugbart svar (0)

Svar #9
03. januar 2010 af mathon

               27 H på venstre side              5 H på højre side

altså
                mangler der 22 H på højre side ækvivalent med 11 H2O


Skriv et svar til: OT

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.