Kemi

Kemi

03. januar 2010 af Emma1991 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har reaktionen 3I2 + 6KOH --> 5KI + KIO3 3H2O

Jeg har nu fået opløt, at der opløses 22,5g KOH i 100mL vand, og at der tilsættes 50,9g diiod. Blandingen opvarmes til 100 grader indtil reaktionen er forløbet fuldstændigt..

Nu skal jeg så beregne massen af kaliumiodid og kaliumiodat,
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. januar 2010 af mathon

                                                           3I2    +    6KOH    →    5KI    +    KIO3   +   3H2O
ækvivalente stofmængder i mol:        3               6                   5              1
ækvivalente stofmængder i g:         761,5       336,6            830,1       214,02
aktuelle mængder i g:                       50,9         22,5                 x              y
 

                      x/(830,1 g) = (22,5/336,6)

                      x = (22,5/336,6)·(830,1 g) = 55,5 g

                   
                      y/(214,02 g) = (22,5/336,6)

                      y = (22,5/336,6)·(214,02 g) = 14,3 g

 

      


Brugbart svar (1)

Svar #2
03. januar 2010 af mathon

50,9/761,5 ≈ 22,5/336,6      hvorfor der ikke er nogen begrænsende faktor


Svar #3
04. januar 2010 af Emma1991 (Slettet)

du mener, at der ikke er nogen begrænset faktor?


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. april 2011 af enlalleflab (Slettet)

Hvordan har du udregnet de ækvivalente stofmængder i gram?


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. april 2011 af mathon

                ...ved brug af masseinformation fra Det Periodiske System


Skriv et svar til: Kemi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.