Matematik

Lineære sammenhæng

04. januar 2010 af Kevi (Slettet)

Forstår ik 2 opgaver..

- Hvordan finder man hældningstallet for en linje ?

- Hvad siger hældningstallet om linjen ?

Husk det er om lineære sammenhæng..


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. januar 2010 af Erik Morsing (Slettet)

Tag et punkt på grafen og tag så en lineal og tegn tangenten i punktet. Hældningskoeffecienten er så tangens til den vinkel, som linealen (tangenten) danner med x-aksen. Det er såre simpelt.


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. januar 2010 af MN-P (Slettet)

Tegn en linie i et koordinatsystem

Sæt din blyant på linien og tegn en enhed mod højre. Tegn derefter lodret op elle ned til du rammer linien igen.

Længden af den lodrette linie angiver liniens hældning (målt i enhedder), tegner du ned til linien er hældningen negativ, tegner du op til linien er hældningen.

i y=ax+b, som er en ret linies ligning er a liniens hældning


Svar #3
04. januar 2010 af Kevi (Slettet)

Det fint nok til jeg selv kan lave det .. Men jeg skal bare beskrive hvad det er , skal ikke lave nogle opgaver.

Men har os to andre opg jeg skulle beskrive indenfor lineære sammenhæng

Hvordan finder man b i formlen for en linje ? Og hvad siger b om linjen?


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. januar 2010 af MN-P (Slettet)

hvis ligningen hedder y=5x-17 skal du sammenligne med standardskrivemåden y=ax+b

så er a=5 og b=-17 i eksemblet. Det er for øvrigt også den y værdi man får hvis man sætter x=0

b er liniens skæring med y aksen, skæringspunktet hedder (b,0)


Svar #5
04. januar 2010 af Kevi (Slettet)

Tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. januar 2010 af keg (Slettet)

#4 vist en lille fejl i skyndingen

skæring med y-aksen hedder (0,y)

og ikke (y,0)


Skriv et svar til: Lineære sammenhæng

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.