Kemi

OH^ -

05. januar 2010 af jabas (Slettet) - Niveau: A-niveau

Ammoniaks styrkekonstant Kb = 1,78 *10-5 M.

b) Beregn opløsningens[OH-].
Beregn opløsningens pH.

Jeg har dels en forståelse, men er gået helt fortabt, da jeg ikke  helt kan får formlen til at passe med de oplysninger vi har foroven Kb = 1,78 *10-5 M = pK =  4,75
 

pOH: 14 - (1/2) • (p K b - log(C b)) = 14 - ½ *(4,75 - log (Cb)), hvordan kan jeg finde Cb??....

Cb kan man jo finde, hvis man har ph, og den kan jeg ikke finde før jeg har Cb..

Det er jo ikke sikkert at jeg har fat i den rigtige formel....... totalt forvirret O_O

Vil være virkelige glad hvis jeg kunne få hjælp...
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. januar 2010 af Gate2 (Slettet)

Der må være nogle flere oplysninger.

Du må have en eller anden opløsning


Svar #2
05. januar 2010 af jabas (Slettet)

Jeg kan ikke finde flere oplysninger i denne opgaveS, opgaven står åbenbar sådan, men jeg tror,
vi faktisk skal bruge resterende oplysninger af i en anden opgave i opgavearket.
Og de har følgende mål:

1,7 g NH3 opløses i vand til et samlet voulmen på 1,0L
Måske var det det jeg skulle kigge på...


Mange tak for din besvarelse alligevel, jeg fandt jo i det mindste ud af at der skulle være flere
oplysninger til opgavens løsning, ellers ville jeg have brugt tiden på noget , som jeg alligevel
ikke kunne løse problemet på. :D

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. januar 2010 af Gate2 (Slettet)

det er lige præcis de oplysninger du skal bruge


Svar #4
05. januar 2010 af jabas (Slettet)

Jeg har delvist set i min kemibog og virkelige brugt tiden på at være sikker på om jeg skal bruge disse mål, men umiddelbart ser det ud til at jeg alligevel ikke skal gøre det, fordi jeg fandt naturligvis en formel der så således ud :

                                                   pKv = -log (Kv)

                                [H3O+]*[OH-] = 1,0 * 10 -14 M2  ved 25ºC

Og dermed bliver : pH = - log [H3O+]  og som svarer til at være--> pH = -log (1,0 * 10-7) = 7,0
                                                                                                                                         [rent vand ved 25ºC)

... ummm håber du giver mig ret i det... :) 
 


Brugbart svar (1)

Svar #5
05. januar 2010 af Gate2 (Slettet)

1,7 g NH3 opløses i vand til et samlet voulmen på 1,0L
NH3 = 17,03 g/mol; pKb = 4,75

C af NH3 = 1,7 g/L / 17,03 g/mol = 0,0998 mol/L

pH = 14 - ½ *(4,75 - log (Cb)) ⇒

pH = 14 - ½ *(4,75 - log (0,0998)) = 11,1


Svar #6
06. januar 2010 af jabas (Slettet)

Men betyder det såå at jeg ikke skal anvende den formel der står foroven, for den passer 
jo sådan set med opgavens oplysninger???

Da jeg i opgavens start kun havde : Ammoniaks styrkekonstant Kb = 1,78 *10-5 M.


Brugbart svar (1)

Svar #7
06. januar 2010 af Gate2 (Slettet)

Kb = 1,78 *10-5 M omskrives til    - log (1,78 *10-5) = 4,75

pH = 14 - ½ *(pKb - log (Cb))

hele formlen er opbygget af logaritmiske værdier, det er gjort for at tallene skal blive nemmere at overskue / håndtere

eks 10-14 = 0,00000000000001, som jo er ret besværligt at arbejde med

derfor bruges de formler

pH = 14 - ½ *(pKb - log (Cb))

håber svaret er til at forstå.

kan evt. godt finde måden man er kommet frem til formlerne på, men kan ikke huske dem udenad.


Svar #8
06. januar 2010 af jabas (Slettet)

Nååree jaa... det har du fuldstændig ret i, Tusind tak :).!!

Bogen havde opsummeret opgaven så det forvirret mig totalt..  og derfor troede jeg nemlig at man kunne finde pH på den måde, selv jeg også har regnet  dette ud før og med den samme formel, havde jeg åbenbart glemt, at jeg havde gjort det : -log (1,78 *10-5) = 4,75....

Nu har jeg den på plads, mange tak for din hjælp. :D

 


Skriv et svar til: OH^ -

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.