Kemi

kemi

05. januar 2010 af kristinemariekjaer (Slettet) - Niveau: C-niveau

ved gæring af 15,8 g glukose dannes ethanol og carbondioxidefter reaktionsskemaet:

C6H12O6    -> C2H6O     +    CO2

Beregn massen af ethanol og af CO2 der maksimalt kan dannes ved gæring. FORKLAR????


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. januar 2010 af mathon

...hvad er spørgsmålet?


Svar #2
05. januar 2010 af kristinemariekjaer (Slettet)

Beregn massen af ethanol og af CO2 der maksimalt kan dannes ved gæring. FORKLAR????


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. januar 2010 af mathon

                                                                C6H12O6 (s) → 2C2H6O (aq) + 2CO2 (g)
ækvivalente stofmængder i mol:                       1                    2                   2
ækvivalente stofmængder i g:                       180,16            92,14            88,02
aktuelle mængder i g:                                     15,8                  x                   y

15,8/180,16 = 0,0877

maksimal mængde
                                 C2H6O: x = (92,14 g)·0,0877 ≈ 8,08 g

                                 CO2:     y = (88,02 g)·0,0877 ≈ 7,72 g


Svar #4
05. januar 2010 af kristinemariekjaer (Slettet)

Tusinde tak for hjælpen , men jeg fandt en anden løsning..

Jeg ved lader din ligge hvis min fejler ;)

´venligst k


Skriv et svar til: kemi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.