Matematik

kvadratroden

05. januar 2010 af koto95 (Slettet)

 hvad er kvadratroden af 200 held præcis


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. januar 2010 af Jerslev (Slettet)

#0: Det kan din lommeregner finde ud af.


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. januar 2010 af volume (Slettet)

det er 14,14


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. januar 2010 af NejTilSvampe

@volume, han sagde helt præcis. Du kan ikke skrive et irrationelt tal i decimaltal.

200 = 2*100 

(2*100)^0,5 = 2^0,5 * 10  = 10√2 

Mere kan den vidst ikke reduceres.


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. januar 2010 af noor1988 (Slettet)

jeg ikk sikker 10√2


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. januar 2010 af NejTilSvampe

 #4 - så må du komme med et godt argument :)

Hvis du kigger på #2's indlæg hvor der står 14,14  og så tager din lommeregner og trykker √2 får du: 

1,4142135623730950488016887242097

gang det med 10 og du får 

14,142135623730950488016887242097

så 10√2  er så langt man kan reducere det, og det passer meget godt med #2.


Skriv et svar til: kvadratroden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.