Matematik

en funktion P?

05. januar 2010 af knudsen1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg håber jeg kan få hjælp til den opgave jeg har vedhæftet, kun opgave a, jeg er meget i tvivl om hvad jeg skal gøre, da det normalt er a og b indenfor lineær, eksponentiel eller potensvækster man plejer at finde, som er nemt at finde ud af på programmet TI-interatice, derfor er jeg meget forvirret over hvad jeg præcis skal i første opgave, da jeg ikke lige har set det før.

Håber på lidt hjælp :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. januar 2010 af Exupery (Slettet)

Kan du beskrive opgaven i stedet? Eventuelt indskrive opgaveteksten. Upload-funktionen ser ikke ud til at virke.


Svar #2
05. januar 2010 af knudsen1 (Slettet)

År:                   1994   1995   1996    1997   1998   1999   2000
BNP (Mia kr) 1090    1124    1156   1193   1219   1250   1294

I en model antages det, at BNP er en funktion P af tiden t (målt i antal år efter 1994) af typen:

P(t) = P0 * a^t


Hvor P0 og a er tal

a) Benyt tabellens data til at bestemme tallene P0 og a

Skal lige siges at 0’et ved siden af P’et skal stå nede for P, det omvendte af ”potens” hvis man kan sige det sådan :)
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. januar 2010 af Exupery (Slettet)

Det er en eksponentielfunktion.  Indtast dine tal på lommeregneren og lav en eksponentiel regression.

Du kan ikke kalde det en "potens", nej. Det er blot en nummerering.

P(t)=P0*at, hvor P0 og a er tal.

y=bax, hvor a og b er tal.

Ingen forskel. Blot en anden notation. Du skal kunne uanset, hvad tallene er kaldt. 


Svar #4
05. januar 2010 af knudsen1 (Slettet)

Okay mange takker ;);) blev nemlig forvirret over det opløftet t ved a :D, men kan godt se det, det står der jo bare istedet for x, mange tak igen, :D


Skriv et svar til: en funktion P?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.