Matematik

Spørgsmål vedr. F o g og g o f (matematik)

06. januar 2010 af king-lp (Slettet) - Niveau: C-niveau

opgaven lyder på: bestem forskrifter for f o g og g o f

1) f(x) =2x+4 og g(x) =x+3

2) f(x) = 2 og g(x) 0,5x-5

3) f(x) =x2 + x og g(x) = -x + 2

Mangler hjælp til hvordan de skal regnes, måske en forklaring.


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. januar 2010 af MN-P (Slettet)

1)

f(x) =2x+4 og g(x) =x+3

fºg=u

u=2v+4   og  v=x+3         indsætter v i u

u=2(x+3)+4

fºg(x)=2x+10

gºf=u

u=v+3 og v=2x+4       indsætter v i u

u=2x+4+3

gºf=2x+7


Skriv et svar til: Spørgsmål vedr. F o g og g o f (matematik)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.