Matematik

linje tangerer på cirklen

06. januar 2010 af radiance (Slettet) - Niveau: A-niveau

jeg har i en aflevering fået til opgave at gøre følgende, men jeg synes simpelthen ikke jeg forstår hvordan jeg skal kunne gøre det:

I et koordinatsystem er en linje l bestemt ved ligningen 3x + y + 12 = 0.
Bestem en ligning for den cirkel, der har centrum i punktet C(2,2) og som tangerer l.
Ps: når en linje tangere en cirkel har det ikke noget med differentialregning at gøre. Det betyder i stedet at den vinkelrette afstand fra linjen til centrum af cirklen netop er lig radius. Er afstanden større end radius så skærer linjen og cirklen ikke hinanden, er den mindre end radius skærer linje og cirkel hinanden i to punkter.


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. januar 2010 af mathon

radius skal opfylde

              r = dist(l,C(2,2)) = |3·2 + 2 + 12|/√(32+12)


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. januar 2010 af MN-P (Slettet)

Beregn cirklens radius ved hjælp af formlen for afstand mellem en linie og et punkt.

afstand mellem ax+by+c=0 og punktet (p,q) er

[a*p+b*q+c]/[√(a2+b2)] =afstand = r

Cirklen med centrum i (p,q) og radius r kan skrives

(x-p)2+(y-q)2=r2


Skriv et svar til: linje tangerer på cirklen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.