Matematik

Brug for hjælp til 1 stk. differentialpgave. Den er kort, men synes den er lidt svær

07. januar 2010 af v-scharff (Slettet)

 Er der nogle der kan hjælpe mig med at differere den her funktion, så jeg kan få differentialkvotienten:

y=0.5 * (2514.684 - 4x^2 + 40x)^1/2 ?
 

Jeg har svært ved at bryde parantesen da den er opløftet i en potens, og jeg kan jo ikke gange ind i parantesen hvis den har en potens. Desuden kender jeg selvfølgelig også godt reglen (a+b)^2 = a^2+b^2+2*a*b og tænker man kunne bruge noget af samme princip her, men er ikke sikker?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. januar 2010 af Erik Morsing (Slettet)

Dan funktionen f(u(x)), hvor du sætter u(x) = det, der står under kvadratrodstegnet og brug så reglen for en sammensat funktion


Svar #2
07. januar 2010 af v-scharff (Slettet)

 okay tusind tak, men er stadigvæk ikke helt med


Skriv et svar til: Brug for hjælp til 1 stk. differentialpgave. Den er kort, men synes den er lidt svær

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.