Fysik

Acceleration

09. januar 2010 af Desparda (Slettet) - Niveau: B-niveau

jeg har en figur der afbilleder bevægelsen for to billeder, vedhæftet til dette spørgsmål; dog er jeg lidt usikker på hvordan jeg skal gå fremad med opgaven.
 

Figuren (foerstegraf) viser (t,v)-graferne for to biler A og B. Idet A starter, kører B forbi med konstant fart.


a) Hvor lang tid varer det, inden A indhenter B?

skal der her benyttes formlen for bevægelse langs en lige linie med konstant acceleration?
b) Hvor langt bevæger bilerne sig i løbet af dette tidsrum?

denne her ved jeg ikke lige hvordan man skal beregne?

Vedhæftet fil: foerstegraf.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. januar 2010 af peter lind

a) Du skal bruge formlen for konstant acceleration for bil A og formlen for en jævn bevægelse(konstant hastighed) for B

b) sæt tiden beregnet i a) ind i en af formlerne for bilernes bevægelse.


Brugbart svar (3)

Svar #2
09. januar 2010 af MN-P (Slettet)

Bil A accelererer fra 0 til 50 km/h på 5 sek omregner til m/s pr s

50000/(60*60) m/s på 5 s ⇒a=2,78 m/s2

konstant acc s=a*t2

sA=1/2*2,78*t2  m

Bil B kører med konstant hastighed påv= 40 km/h= 40000/(60*60)m/s=11,11m/s

s=vt

sB=11,11*t  m

Sæt sA=sB og find tiden t af denne ligning

Beregn derefter sA eller sB ud fra den tilhørende  formle


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. august 2011 af marielouisehelevlisby (Slettet)

 hvad er t2?


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. august 2011 af peter lind

kvadratet på tiden


Skriv et svar til: Acceleration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.