Fysik

HASTEEER :O

09. januar 2010 af charmen (Slettet)

hej

opgaven lyder:

Lyslederne består af en indre kerne med brydningsindeks= 1,492, mens kappen uden om har brydningsindeks 1,403. Lysstrålerne som sendes gennem lyslederne, reflekteres ved total reflektion i grænsefladen mellem kernen og kappen i lyslederne.

mit spørgsmål lyder på:

B) Bestem den mindste indfaldsvinkel som en lysstråle må ramme grænsefladen med, hvis lysstrålen skal forblive lyslederens kerne.

Håber virkelig at jeg får hjælp.. for det haster VIRKELIG meeget :(

tak på forhånd! ;)


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. januar 2010 af mathon

n1·sin(θ1) = n2·sin(θ2)          som er det almene udtryk for lysstråleovergang frat stof1 til stof2

nkerne·sin(i) = nkappe·sin(b)

sin(i)/sin(b) = nkappe/nkerne

sin(i)/sin(b) = 1,403/1,492

sin(i)/sin(b) = 0,94035                      hvoraf imin beregnes for b = 90 º



                 


Svar #2
10. januar 2010 af charmen (Slettet)

tusinde taak! :) virkelig sødt af diiig!


Skriv et svar til: HASTEEER :O

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.