Matematik

Koordinatsæt og vektorer

10. januar 2010 af Phileo (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej. Hvis blot der er nogen, der kan fortælle mig hvad jeg egentlig skal bruge af vektorregning i denne opgave, kan jeg sådan set godt selv køre videre. Men håber der er nogen, der kan hjælpe, for tænkte måske på parameterfremstilling? Anyway:

I et koordinatsystem er der givet tre punkter A(3,4), B(-5,1) og C(7,10).

Bestem koordinatsættet til det punkt D på BC, som opfylder, at (|BD| over |CD|)=5/6.

På forhånd tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. januar 2010 af peter lind

OD = OB +BD

6*BD = -5CD = -5( CB-DB) = -5(-BC+BD)

Lav en figur. Sp kan du bedre se det,


Brugbart svar (2)

Svar #2
11. januar 2010 af MN-P (Slettet)

|BD|/|CD|=5/6 betyder at BC deles i 6+5=11 dele hvoraf BD udgør de 5

BD=BC/11*5

BC=(7-(-5);10-1)=(12,9)

BD=(12*5/11;9*5/11)=(5 5/11;4 1/11)=(5,45;4,09)

D=(-5+5,45;1+4,09)=(0,45;5,09)=(5/11;5 1/11)


Skriv et svar til: Koordinatsæt og vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.