Kemi

Hjælp til kemi aflevering.

10. januar 2010 af LifesSorrow (Slettet)

Hej :)

Jeg har brug for lidt hjælp til min kemi aflevering.
Jeg skal udregne den teoretiske pH værdi af NH4+ og NH3 før og efter der er tilsat henholdsvis 1 mL NaOH og HCl. Jeg er ikke helt klar over, hvilke resultater jeg skal bruge? Jeg håber der er en der kan hjælpe mig, jeg skulle gerne have alle resultaterne.


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. januar 2010 af Gate2 (Slettet)

skal kende volumen af NH3 og NH4+ , samt koncentrationen af HCl og NaOH for at lave beregningen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. januar 2010 af mathon

lyder nærmest som en puffer-opgave:

                  pH = pKs + log(cb/cs)


Svar #3
12. januar 2010 af LifesSorrow (Slettet)

Det er der også.

Vedhæfter den lige. Så kan det være i vil hjælpe mig med beregningerne ?:)

Den er ikke helt færdig endnu, men alle resultaterne står der.


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. januar 2010 af mathon

alment
se


Svar #5
12. januar 2010 af LifesSorrow (Slettet)

Det er sikkert meget alment, men jeg forstår det ikke helt. Hvad for nogen tal skal jeg bruge?

Bare sådan for at være helt umulig, men er virkelig dårlig til kemi.


Svar #6
12. januar 2010 af LifesSorrow (Slettet)

Koncentrationen af NH3 0,1 M og NH4+ 0,15 M
og Volumen af de andre er 50 mL


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. januar 2010 af mathon

                     pH = pKs + log(cb/cs) = 9,25 + log((0,1 M)/(0,15 M)) ≈ 9,1


Svar #8
12. januar 2010 af LifesSorrow (Slettet)

er du sikker på, at man ikke skal lave et reaktionsskema osv ?


Brugbart svar (0)

Svar #9
13. januar 2010 af mathon

                   NH4+ (aq)  +  H2O (l)  <--->  NH3 (aq)  +  H3O+ (aq)


Skriv et svar til: Hjælp til kemi aflevering.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.