Matematik

B niveau - Trigonometri

12. januar 2010 af Sweppers (Slettet)

Beregning af sider og vinkler i den retvinklede trekant ABC, hvor vinkel C er ret.

c = 14 og A = 28 *

Hvordan finder jeg sidelængderne? :S


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. januar 2010 af goathunter (Slettet)

du bruger cosinus og sinus

cos(A)=b/c og sin(A)=a/c så b=c*cos(A) og a=c*sin(A)


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. januar 2010 af Isomorphician

sin(A) = a/c, hvor du kender A og c


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. januar 2010 af IchigoBlack (Slettet)

Hint: 180-90-28 = sidste vinkel

Sidste side findes ved hjælp af sin-relationen; a/sin(a) = b/sin(b)=c/sin(c)


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. januar 2010 af NejTilSvampe

 Du bruger enden  , sin(v) = mod/hyp eller cos(v) = hos/hyp samt vinkel summen af en trekant er 180.


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. januar 2010 af mathon

               • a = 14·sin(28º)

               • b = 14·cos(28º)


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. januar 2010 af mathon

se evt.


Skriv et svar til: B niveau - Trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.