Matematik

Differential regning - HJÆLP

13. januar 2010 af EmilieBN (Slettet)

Hej. Sidder lige og laver en opgave. Kan simpelthen ikke finde ud af den.
Så håbede på lidt hjælp.
De to første punkter kan jeg måske finde ud af, så det er mere det sidste.
Mvvh

Opg.
Opgave 5
(ca. 20 point)
I en bestemt fiskerimodel betragtes en population af rødspætter, der alle har
samme alder. I modellen er antallet N af rødspætter i populationen en funktion
af tiden t (år), og ligeledes er længden l (cm) af en rødspætte en funktion af
tiden t (år).
Om funktionen N gælder
dN 
    = -0,4 * N
dt

Det oplyses, at N(2) = 5000.
- Bestem væksthastigheden
dN      til tidspunktet t½2.
dt

- Bestem en forskrift for N som funktion af tiden t.
Om funktionen l gælder
dl   6-0,2 * l
dt

- Bestem en forskrift for længden l som funktion af tiden t, når det oplyses, at
l(2) = 14.

I modellen antages det, at den samlede vægt V (gram) af rødspætterne i populationen
er en funktion af tiden t bestemt ved
V(t) = 0,04 * (l(t))3 * N(t)
- Bestem den maksimale vægt af populationen, og angiv det tidspunkt, hvor populationens
vægt er maksimal.

 


Skriv et svar til: Differential regning - HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.