Matematik

Lokale ekstrema for f

13. januar 2010 af Holmboe (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej folkens.

Jeg sidder med det problem, at jeg ikke helv ved hvordan jeg skal gribe følgende opgave an:

En funktion f er bestemt ved

f(x) = -x^3 + 4x^2 + 3x - 3

Bestem de lokale ekstrema for f.

Håber der er nogen, der kan hjælpe (helst uden at give mig svaret). På forhånd tak :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. januar 2010 af Isomorphician

Løs f'(x) = 0.


Svar #2
13. januar 2010 af Holmboe (Slettet)

Tak.

Så det vil sige at svaret er: f'(x) = -3x^2 + 2 * 4 x + 3 ?


Brugbart svar (2)

Svar #3
13. januar 2010 af Isomorphician

Det er forskriften for f'(x), ja.

Løs nu f'(x) = 0.


Svar #4
13. januar 2010 af Holmboe (Slettet)

Og hvordan gøres dette ?


Svar #5
13. januar 2010 af Holmboe (Slettet)

kan det passe at det er

-3x^2 + 2 * 4 x + 3 = 0 og at man så bare solver den?

i så fald bliver det x = -1/3 v 3. right?


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. januar 2010 af Isomorphician

Ja.


Svar #7
13. januar 2010 af Holmboe (Slettet)

mange tak for hjælpen.


Skriv et svar til: Lokale ekstrema for f

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.