Fysik

hvor mange liter benzin afbrændes?

13. januar 2010 af wadobean (Slettet)

1. opstil reaktions skemaet for forbrænding af benzin, når det antages at forbrændingen er fuldstændig, og benzin består af molykolet c6h14
 

2.en bil er udstyret med en benzinmotor, og den kan maksimalt yde 75 kW.
hvor mange liter benzin afbrændes på et minut, hvis bilen yder maksimalt effekt.(75 kW)
motorens nytte virkning er 15%, og benzins densitet er 0,660 g/mL. benzins brandværdi er 46 MJ/kg.
 

3.bilen accelerer nu på vandret vej i 10s med maksimal effekt efter at have holdt stille. Hvor hurtigtg kører bilen efter de 10s hvis vi antager at 15% af den udviklede energi går til at modvirke gnidning i lejer og luftmodstand? Bilen vejer 1200 kg
 

4.hvis vi antager at accelerationen er konstant, hvor stor er den?
 

5.hvor langt har bilen kørt på den 10s?

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. januar 2010 af mathon

                                  2C6H14  +  19O2  →  12CO2  +  14H2O


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. januar 2010 af mathon

benzinmotorens effekt = (75000 W)/0,15

motorens energiforbrug i et minut ved maksimal ydeevne: ((75000 J/s)/0,15)·(60 s)
ækvivalent med
benzinmassen ((75000 J/s)/0,15)·(60 s)/(46·106 J/kg)
med
benzinvolumen (((75000 J/s)/0,15)·(60 s)/(46·106 J/kg))/(0,660 kg/L)
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. januar 2010 af mathon

(P·t)·0,85 = (1/2)·m·v2

v = ((2·(P·t)·0,85)/m)½


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. januar 2010 af mathon

P = F·v = m·a·v

a = P/(m·v)


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. januar 2010 af mathon

Δs = ((v+vo)/2)·t = (v/2)·t


Skriv et svar til: hvor mange liter benzin afbrændes?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.