Matematik

nulpunkter

13. januar 2010 af pernillegøth (Slettet)

Jeg skal finde monotoniforhold og ekstrema for følgende funktion

fx=x3-6x2+12x-7

JEg har fundet nulpunkter som er

x=2    v     x=2

Men, hvordan kommer det til at se ud på fortegnslinjen? Skal der bare tegnes en gange 2.... og hvad med f'(x) og f(x)
Hvad bliver monotoniforhold og ekstrema? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. januar 2010 af MN-P (Slettet)

ekstrema for f'(x)=0

f'(x)=3x2-12x+12=3(x2-4x+4) ⇒ x=2 nå det er det du har regnet ud

vælg en x værdi mindre end 2 og sæt den ind i f'(x) så se hvilket fortegn det giver

vælg derefter en x-værdi større end 2  for find fortegnet

Når du kun har en løsning for f'(0) tyder det på at der er en vendetangent og fortegnet bliver det samme for hele funktionen.

find også nulpunktet for f(x)


Svar #2
14. januar 2010 af pernillegøth (Slettet)

har jeg prøvet nu..

Er vi enigen op at monotoniforholdene så er

aftagen ]-uendelig; 2]

voksende i [2 ; uendelig[

? :) og har min. i 2 men intet maks`?


Skriv et svar til: nulpunkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.