Kemi

Ammoniak

14. januar 2010 af 92-majse (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg sidder med følgende opgave, og er kørt lidt fast i det, så håber på lidt hjælp :)

En opløsning bestående af 100 mL 0,10 M NH3-opløsning, der er tilsat 2,50 g NH4Cl (s). Tilsætningen af NH4Cl (s) ændrer ikke volumen. beregn pH.

Jeg er kommet frem til at der er tilsat 0,047 mol ammoniumchlorid, og kan ikke rigtig komme videre..


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. januar 2010 af mathon

nb = (0,100 L)·(0,10 mol/L) = 0,0100 mol

ns = 0,047 mol

                  pH = pKs + log(nb/ns)    

                  pH = 9,25 + log(0,0100/0,047)

                 


Skriv et svar til: Ammoniak

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.