Kemi

hjælp det haster!!

14. januar 2010 af almedinaaa (Slettet) - Niveau: A-niveau

Heej

Kan I hjælpe??

ligningen og spørgsmålet er vedhæftet..

Vedhæftet fil: Dok1.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. januar 2010 af Teeky (Slettet)

Det lyder som om, at du skal have fat i, at  syrens protolyse med vandet er karakteriseret ved ligevægtsbrøken, der altid har værdien Ks. Du ved også, at den formelle koncentrationa fdin syre er Cs = [S] + [B] samt at [B] = [H3O+].

Som sagt er syrens protolyse med vandet (når der ses bort fra vands autoprotolyse) karakteriseret ved Ks. Derfor:

Ks = ([H3O+]*[H3O+])/(Cs-[H3O+]) 

-->

[H3O+]^2 + Ks*[H3O+]-Cs*Ks = 0

-->

[H3O+] = (1/2)*Ks*(-1+kvadratroden(1+4*Cs/Ks))

-->

Udnyt nu at pH = -log10[H3O+] dvs. du tager den negative ti-tals-logaritme på hver side af lighedstegnet i den sidste ligning og vupti - så har du din fine ligning, som du skulle komme frem til :)

//Teeky


Svar #2
14. januar 2010 af almedinaaa (Slettet)

 mange tak :)


Svar #3
14. januar 2010 af almedinaaa (Slettet)

 hmm, jeg kan ikke få den sidste ligning til at passe sammen :S


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. januar 2010 af grimm (Slettet)

Hm..Jeg kan ikk se hvordan du går fra den første ligning til den anden. Hvordan ganger du Ks både i tælleren og i nævneren?


Svar #5
14. januar 2010 af almedinaaa (Slettet)

 Det forstår jeg heller ikke :S


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. januar 2010 af Teeky (Slettet)

Det gør jeg heller ikke. Hvis du flytter din nævner om på den venstre side af lighedstegnet, så kan du gange Ks på både Cs og [H3O+] :)


Svar #7
15. januar 2010 af almedinaaa (Slettet)

 Okay kan godt se det nu, men hvordan kommer du videre fra den sidste ligning?


Brugbart svar (0)

Svar #8
15. januar 2010 af mathon

i oversigt
se
http://peecee.dk/upload/view/217857 


Svar #9
15. januar 2010 af almedinaaa (Slettet)

 mange tak, nu forstår jeg det


Skriv et svar til: hjælp det haster!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.