Matematik

vektor, rummet.

15. januar 2010 af YodawgYowwwwwww (Slettet) - Niveau: A-niveau

vektor a = (2, -1, -3)

vektor b=  (1, -4, 2)

vektor c= ( -3, 5, 1)

Om punkterne P, Q, R og S gælder, at vektor PQ = vektor a, vektor QR = vektor b og vektor RS = vektor c.

Spørgsmålet lyder, gør rede for at punktet P og punktet S er sammenfaldende.

Er der nogen som ved hvordan man gør?

kh


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. januar 2010 af Erik Morsing (Slettet)

Kald punkterne noget, punkt P = (xP,yP), punkt Q = (xQ,yQ,zQ) osv., så er xQ - xP = 2 og yQ - yP = -1 og så videre


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. januar 2010 af Erik Morsing (Slettet)

Rettelse: P = (xP,yP,zP)


Svar #3
15. januar 2010 af YodawgYowwwwwww (Slettet)

ja, det jo bare vektoren du finder. men hvordan finder jeg ud af om de er sammenfaldene?

hilsen :)


Svar #4
15. januar 2010 af YodawgYowwwwwww (Slettet)

Hej Erik :)

Jeg har leget lidt med det har og har fundet frem til det nu. Tak for igang-sparket! Much appreciated.


Skriv et svar til: vektor, rummet.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.