Matematik

En rod,...Hjælp

15. januar 2010 af Juwan (Slettet)

Hej alle sammen.

Jeg er virkelig lost i denne opgave, der står : bestem tallet "k", således at ligningen x2-(2k-3)x+2k=0 netop en rod. Bestem for de fundne værdier af "k" denne rod.

Så langt er jeg nået i mine udregninger, men kan ikke komme videre :(

x2-(2k-3)x+2k=0

d=0 <-> 1 løsning:

b2-4ac=d

(2k-3)2-4*1*2k=0

vil I være søde at hjælpe og fortælle mig, hvordan I regner videre?

-Tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. januar 2010 af Isomorphician

(2k - 3)2 - 4*1*2k = 0 <=>

4k2 + 9 - 12k - 8k = 0 <=>

4k2 - 20k + 9 = 0


Svar #2
15. januar 2010 af Juwan (Slettet)

okay, hvordan kan jeg se, at ligningen kun har en rod, altså hvad menes med det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. januar 2010 af Isomorphician

Det har den når d = 0.

For at d = 0, kræves det at du løser k = 0.

Løs derfor andengradsligningen i #1.


Svar #4
15. januar 2010 af Juwan (Slettet)

Tak :)


Skriv et svar til: En rod,...Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.